Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Co jíst

při metabolickém syndromu ?

Odpovědi na otázku

hodně zeleniny,omezit tuky a alkohol
Mylím že zdravá strava teda hlavně zelenina může bý i ovoce.
Žádný alkohol, hodně ovoce a zeleniny, prostě zdravý způsob života.
Chce to změnit životní styl,zhubnout,více ovoce,zeleniny,omezit tuky,více pohybu.
hlavne ovoce a zeleninu
Tuky treba obmedzovať ako pri vsetkych chorobach,jesť zeleninu aj ovovie a dietne veci.
dodržovat dietu určenou lékařem,hodně zeleniny a ovoce,ne žádn´přepalované tuky či ztužené,omezit je na minimum,dostatek vlákniny,jíst menší porce a častěji.
výsledek trvá i několik měsíců, je to zřejmě porucha, způsobená špatnými návyky.jíst málo, často. Jsem pro, aby nic tělu nechybělo a hodně pít. určitě jíst méně kalorické potraviny v malinkých dávkách. hodně žvýkat, nezatěžovat trávicí trakt. také pravidelnost spánku. vyčistit tělo čajema a zařadit vařenou pšenici špaldu do jídelníčku jako přílohu,,rýži natural a celozrnné pečivo.
dietu vám poradí váš lékař a je nutno ji dodržovat
Metabolický syndrom znamená úpravu životního stylu- takže se držet zásad zdravé výživy. Žádná speciální dieta při něm neplatí.
Je veľmi dôležité zmeniť svoje pohybové a stravovacie návyky..denného kalorického príjmu, by malo byť 10 % mononenasýtených mastných kyselín (olivový olej, orechy) a vyhýbať by ste sa mali trans nasýteným mastným kyselinám (margaríny, stužené tuky na pečenie). Zvýšiť by sme mali príjem vlákniny na 30 g/deň (zelenina a ovocie) a úplne obmedziť sladené nápoje.
Nejdůležitější je jíst malé porce a často.
V dietě by měl být dostatečný přísun vlákniny, která je obsažena v zelenině, ovoci, luštěninách a da se i koupit .
Je to skupina příznaků, které jsou typické pro tuto nemoc, vysoký cholesterol, krevní tuky, vysoký tlak, porucha srážlivosti krve..to vše vede ke kornatění tepen..takže upravit jídelníček, snížit na minimum hlavně příjem tuků a cukrů, bílého pečiva, smažených jídel, nahradit hlavně syrovou zeleninou...
Ve stravě omezte hlavně tučné pokrmy (hlavně živočišné tuky) a sladká jídla a nápoje. V dietě by měl být dostatečný přísun vlákniny, která je obsažena v zelenině, ovoci, luštěninách. Dále je důležité omezit solení a přísun alkoholu.
já bych řekla , že snížit obsah tuků v jídelníčku
Důležitým opatřením je zvýšení obsahu vlákniny v potravě, je obsažena hlavně v zelenině, luštěninách a tmavém pečivu.