Poradna - Nemoci trávicího ústrojí

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Konečník

Již delší dobu mě stále svědí konečník tak nevím čím by to mohlo být na kolonoskopii jsem byl.

Odpovědi na otázku

svědění můžou způsobovat i sladkosti, tím začni. pak jednej
chili papričky
Nejedzte ostre pikantne jedla a solene a korenené.
Mast i čípky obsahují cinchokain, který působí místní znecitlivění, címž snižuje svědění a pálení. V ojedinělých případech se může vyskytnout zánětlivé zarudnutí kůže s puchýřky, které jsou provázeny dlouhotrvajícím svěděním. V takovém případě je třeba léčbu přerušit a poradit se s lékařem.
asi ostrá jídla
Něco pálivého..
Asi ostrá jídla napomáhají, třeba pomůže dieta, upravený jídelníček..
Můžou to být počáteční hemeroidy. Častěji se umývat.
Ahoj, měla jsem něco podobného, Pak jsem na toaletním papíře objevila pár kapek krve a málem mě kleplo:-) Běhala jsem po doktorech...Všichni poukazovali na hemeroidy, ale mě to bylo moc divné, nevykazovalo to všechny příznaky. Až jeden starý pan chirurg mi řekl, že se jedná o anální fisturu (prasklinku) - může to mít každý z nás, stačí trošku hutnější stoplice. Zhnisá to, nesrůstá, nejdřív svědí, později štípe a bolí hlavně při vyprazdňování. A prý půjdu pod nůž.... Ale já jsem hledala a pátrala - doporučuji vývar (najdete ho v babských radách pod "Anální prasklina") a za dva měsíce bylo po problému (já jsem to měla ale hodně ošklivě rozjeté, takže ve vašem případě bude účinek určitě rychlejší:-) A pokud to není prasklinka, stejně vývar doporučuju - uklidňuje a desinfikuje.
Dopuručila bych návštěvu lékaře. Ten na zaklade dalších vyšetreni zjisti přičinu je to nepřijemná zaležitost .
někdy- pokud máte zvíře by to mohli být i červíci...zkuste si nechat udlat všetření na parazity
Take i mne napadlo , ze tato reakce by se mohla dostavit napr. i pri pouzivani barevneho toaletniho papiru ci vlhceneho toal. papiru nebo napr. pri poziti hodne korenenych jidel.
Hemeroidy nemám to by na kolonoskopii poznaly.
Může to být po snězení něčeho pálivého.
Toaletní papír používám ten klasický.
Jako u každého jiného příznaku, i svědění konečníku může mít celou řadu příčin. Velmi častá choroba ( až 8 z 10 lidí starších 30-ti let) jsou hemoroidy. Jedná se o rozšířené žilní pleteně v oblasti konečníku, kam se dostává zánět. Klasický pacient s hemoroidy je starší 30-ti let, žije spíše sedavým způsobem života, má nadváhu. Hemoroidy mohou mít i lidé, kteří tyto kritéria nesplňují. Typický příznakem je svědění nebo bolest v oblasti konečníku. Oblast je zarudlá, což je přisuzováno přítomnosti zánětu. Velmi typické jsou také stopy jasné krve na stolici nebo toaletním papíře. Někdy je krvácení dlouhodobé, a pacient začíná trpět chudokrevností. Pacient by měl navštívit svého lékaře, minimálně proto, aby se vyloučila jiná příčina krvácení. Je to onemocnění spíše nepříjemné než nebezpečné, včasná léčba pacientovi výrazně uleví. Onemocnění, které se svěděním konečníku projevuje, je infekce roupy. Pro tuto nemoc je dokonce svědění konečníku jediným příznakem. Onemocnění je typické pro děti, obzvláště pro dětské kolektivy. Zde nahrává nemoci i nízká úroveň hygieny. Úporné svědění nastává především v noci, kdy samička vylézá a klade vajíčka okolo řitního otvoru. Konečník dítě silně svědí, dítě se škrábe – vznikají ragády, které se mohou sekundárně infikovat. Dalším důsledkem je neklid dítěte a rovněž nespavost- kvůli úpornému svědění. V tomto případě je opět nutná návštěva lékaře.
Pán zmiňuje, že na kolonoskopii byl, tam by mu hemeroidy zjistili. Zřejmě se tedy jedná o něco jiného. Můžou to být např. kvasinky obsažené ve střevech, nevím zda toto kolonoskopie rozpozná. Na ty pomáhá kyselinu kaprylová - která je obsažena například v kokosovém oleji. Doporučuji také pravidelné užívání laktobacilů, tím nic nezkazíte. Špatná střevní mikrofóra může být zrádná a vyvolávat svědění, záněty a podobně. Zkuste také vysadit sladkosti, cukr a mléčné výrobky!
Napadla mne taková maličkost, která by se netýkala zdravotního stavu, ale nepoužíváte náhodou vlhčený záchodový papír?
doporučila bych Vám kombinaci bylinných směsí na pročištění organismu a na pročištění střev, plus domácí bylinnou mast z měsíčku..
Nemáte hemeroidy, nechte si vyšetřit stolici