Poradna - Nemoci trávicího ústrojí

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Pĺynatost

Poraďte,co na to?

Odpovědi na otázku

dieta
Piť tekutiny,nie tažké nestraviteľné jedlá a kupiť si ten výrobok čo ide v reklame čo toho pána tak nafukuje až pomaly letí.
Colonix na čistenie čriev je velmi dobri
úprava jídelníčku je asi nezbytná a kultura stravování, už to tady padlo, požvýkat - nehltat
upravit jídelníček
Chce to jinou stravu.
Na plynatost Mateřídouška.
Odvar z kořene nebo plodů petržele
úprava jídelníčku.
mátový čaj, kmín, vyhýbat se jídlům, co nadýmají
Plynatost - nadýmání - u dětí pomáhá uvařit kmín a vypít odvar, zkuste, za to nic nedáte .. a taky nejíst hrách, čočku, květák - vše, co to způsobuje :-)
Výborný je mátový čaj ačaj na zažívání,který je směsí bylinek
Espumizan ten zabírá
zařadit do jídelníčku pšenici špaldu. celá zrna uvařit do měkka a denně sníst porci jako rýže,,
Upravit jídelníček.Zkusit nějaký přípravek z lékárny.Určitě něco doporučí.
espumisan a mátový čaj
Souhlasím s kianidem :))
Pokud trpí někdo plynatostí musí vynechat určitá jídla, nejen luštěniny, ale i košťáloviny jako květák, zelí atd.. ale i ořechy, řetkvičky, syrová jablka, okurky, zelené papriky i sušené švestky. Omezit příjem tuku, cukru a kávy. Pomalá konzumace jídla je nejlepší prevencí nadýmání. Úlevu přinášejí masáže a obklady, ale pro rychlé zlepšení stavu e vhodnější prostředek, který je běžně k dostání v lékárnách - tabletky živočišného uhlí, které absorbují přebytečný plyn ve střevech.
Nepijte sycené vody,důkladně žvýkejte potravu a jezte pomalu (při hltní se dostává do těla vzduch.Pokud chcete jíst luštěniny,tak je musíte před vařením dlouho máčet ve vodě.
Zkuste si před jídlem dát nějaké navinulé ovoce (kiwi, grapefruity, citrony, jablka, rybíz, brusinky, vinné hrozny, ...). V žaludečních sliznicích působí jako lákadlo na kyseliny, tím se určité potraviny lépe předtráví a vznik plynů v žaludku tak není možný.
Na plynatost je dobrý fenyklový čaj,masáž břicha a léky jako Espumisan,též žvýkací tablety Lefax.
Espumisan, nebo čaje z kmínu či fenyklu
Především se vyvarovat jídlům z luštěnin, cibule a podobně a zařadit do jídelníčky jogurty, kefír atd.
Matce velmi pomohly produkty obsahující živé kultury. Nebudu sem psát jaké, aby to náhodou nebyla reklama, ale všichni víme o které jde :)
Aloe Live šťáva s dužinou podporuje celou trávicí soustavu, přispívá ke správné motorice střev, pravidelné požívání podporuje optimální fungování imunitního systému.
nejvíce to vyvolává nadýmání a mléko.. tak pozor na jídelníček ;)
Pohyb, pravidelná a vyvážená strava:)
Lepší jeden prd než deset doktorů jak se říká.
Zázvor v tabletách nebo čerstvě nastrouhaný a smíchaný s trochou citronové šťávy je velmi dobrým mnohoúčelovým zažívacím prostředkem Také mnohé léčivky - máta peprná, kmín, semínka fenyklu a anýzu, upravují souhru zažívacích procesů a v tlustém střevě pak nedochází k opožděné fermentaci provázené produkcí plynu. Podobně působí léčivky s obsahem hořčin, jako je pelyněk a hořec
Med a skořice, upravit jídelníček