Poradna - Nemoci trávicího ústrojí

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Zácpa II

Jak na zácpu?

Odpovědi na otázku

švestky to jistí:-)
vlaknina,probioticke nápoje,kyslé mlieko,jogurty s probiotickou kulturou
Pijte dostatek tekutin. Dostatek znamená 1,5 - 2 litry denně. Jezte hodně vlákniny.
změna stravy, při akutních potížích glycerinové čípky. zařaďte do jídelníčku ovoce, zeleninu, vlákninu a dostatek tekutin
unilakt vláknina s probiotiky a chlorelou
jíst hodně jogurtů, a doporučuje se švestkový nebo meruňkový kompot
Zkuste švestkový kompot
Určitě šsvestkový kompot a hodne vlakniny.
K odstranění zácpy stačí denně sníst polévkovou lžíci pšeničných otrub. ... Čerstvé okurky jsou vhodnou potravinou na chronické zácpy.
dobrý je Lepicol a pektin
Změna stravy.
Na zácpu trpí moje tchyně..teď, co jí pravidelně Activii, tak je to lepší, ale jí tak 3 denně ...(prý si zas provětrá peněženku :-) )
Ráno na lačno kiwi, musí se pravidelně
ráno na lačno šťáva ze švestkového kompotu a vlažná voda
Projímadla z lékárny ano, ale ne často a pravidelně. Spíše řeší okamžitý problém. Pokud trpíte zácpou opakovaně, je lepší úprava stravy. Více vlákniny, ovoce, zelenina, otruby ze zdravé výživy, pokud můžete sladké - švestky a fíky. Také je potřeba doplnit pravidelný pohyb, alespoň každodenní procházky.
Stačí ty sušené švestky žvýkat a hodně pít.
změna stravy,ráno šťávu z kompotu-švestkového a hodně pohybu
zkus změnit stravu ;)
jako prevence hodně pít a nejíst některé zeleniny a jídla, která zácpu podporují (například papriky..).. pokud už nastane tak například gutalax je "super" do rána jste v pořádku.. ale ten zážitek ráno opravdu není záviděníhodný :(
Je to individualni. U nas pomaha Šaratica.
na zacpu jsou nejvhodnejsi projimadla v ruznych formach....v lekarne vam pomohou vybrat nejvhodnejsi co pro vas bude nejprijemnejsi....jsou ve forme cipku,caju,tablet,pastilek,kapek....doporucuje se omezit tucna jidla,bublinkove napoje,cerne caje a kava.
osvědčilo se mi povařit krátce sušené švestky a odvar si nechat v lednici a každé ráno 2 lžice
lzici oleje a spolknout
smectu čtyřikrát denně
Hořký čaj a kdyby ani to nepomohlo tak pojímadlo :)
Activia nebo taky kapsle jablečného octa.
Na zácpu doporučuji pít actimel,taky na lačno odstátou vodu,další je aloe vera nápoj nebo namočit sušené švestky do vody a pak ji vypít.
Proti zácpě fungují probiotika. Aby bylo probiotikum účinné, musí se dostat do střev dostatečné množství životaschopných bakterií, které zde budou schopny růst a množit se, aby mohly obnovit rovnováhu střevní mikroflóry. Bakterie také musí být schopny obstát v konkurenčním boji s patogenními bakteriemi o místo na střevní sliznici, kde musí vydržet dostatečně dlouho na to, aby mohly vykazovat probiotickou činnost.
K hybnosti střev a tím odstranění zácpy může pomoci horký obklad. Položte se na záda, na břicho si dejte ručník, na něj v horké vodě namočnený a vyždímaný mokrý obklad a na to opět ručník. Setrvejte tak 20 minut. Obecně však platí, že proti zácpě působí pohyb, práce na čerstvém vzduchu, sport a otužování. K tomu hodně pít a jíst potraviny bohaté na vlákninu jako ovoce, saláty a zeleninu. Stolici také mohou povzbudit horký čaj či káva.
dobrý den, zařadětě do jídelníčku častěji jogurty, kefíry budeteli na cestách doplnte probiotika. Zelí, častěji ať už vařené nebo jako salít s mrkví.Mějte se hezky.
Tato funkční porucha (zácpa) se stále častěji vyskytuje u populace hospodářsky vyspělých zemí. Bezprostřední příčinou, kdy vzniká zácpa je zpomalený a nepravidelný pohyb střev, spojený s obtížným a často bolestivým vyprazdňováním stolice. Průvodním příznakem zácpy bývá celková nevolnost a výskyt hemoroidů. Zácpa může být způsobena i závažným skrytým onemocněním.
olivový olej dvě lžičky každé ráno, jogurty s kulturou, psylium, hodně vlákniny