Poradna - Nemoci trávicího ústrojí

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Pálení žáhy

Mám častý problém z pálením žáhy neví te co na to pomáhá napište.

Odpovědi na otázku

Vyhybať sa korenenému a slanému jedlu taktiež obmedzovať oikantne a hlavnje jest zeleninu,kupiť si niečo z lekárne.
Zkuste Maalox
rennie a nepřejídat se
taky mi pomáhá teplé mléko, díky za to, že se mi to nestává tak často :-)
méně tučná strava a méně koření, potíže mohou být od žlučníku
Na to je nejlepší mléko.
Chce to přestat kouřit. A brát jedlou sodu.
Mléko, rené.
Pálení žáhy jsem si užila koncem těhotenství, to se říká, že rostou vlasy (dcera fakt měla nádherného "kohouta"), pomohla mi obyčejná jedná soda - půl lžičky sody zapít vodou....
Antacidá dostupné bez lekárskeho predpisu, ako je napr. Maalox, prinášajú okamžitú úľavu.
napít mléka
Mi v těhotenství pomáhalo teplé mléko. Také se používají pastilky Rennie. Na spaní je dobré mít hlavu výše. Jíst pomalu a hodně žvýkat.
Na pálení žáhy jsou buď pastilky rennie či vypít mléko - stačí trošku
Gaviscon nebo jine připravky bežne k dostaní v lekarně .
Nejlepší je něco vypít - buď čistou vodu (to na mě nefunguje) nebo mléko (funguje skvěle). Ale hodně záleží, kdy a z čeho žáha pálí. Např. pokud si jdete po jídle brzy lehnout, mohou se vleže vracet šťávy.... Nebo se najíte a jdete sportovat nebo mě stačí, když se najím ve spěchu a pak se ohýbám (např. při úklidu). Pokud Vás to pálí často, může to být i příznak něčeho vážnějšího, pak doporučuji lékaře.
Jedlá soda,gaviscon,tablety na cucání.Upravit životosprávu.Nepít víno.
Dle mé zkušennosti je nejlepší jedlá soda ( koupíte v lékárně) smíchaná s vlažnou vodou
Výborné je také vypít sklenku mléka manželce nic jiného v těhotenství nepomohlo a pro mě je to také lepší než jedlá soda.
Nejjednodušší způsob je asi vážně jedlá soda - sáček rozpustit v 1,5 - 2dcl vody. Po minutce mám po problému
Mě pomohla v těhotenství při pálení žáhy obyč.jedlá soda. Koupila jsem si jí v tabletkách (k dostání v lékárnách ale i v obchodních řetězcích) a vždycky si jednu tabletku rozpustila v "panáčku" vody.
pomáhá hoščice asi 2 lžičky,,lízat pomalu po troškách
Pomáhá sirup Gaviscon.Koupíte ho běžně v lékárně.Jako těhotná jsem trpěla pálením žáhy,a pomohl mi právě tento sirup.
Určitě studené mléko,jako těhotná jsem na pálení velmi často trpěla a mléko vždy pomohlo.
Úlevu většinou přináší zvýšená poloha horní poloviny těla nebo vypití sklenky vlažné vody.Někomu pomáhá vypít hrnek mléka.K potlačení kyselosti žaludečních šťáv se používá jedlá soda.Pálení žáhy zaženete i kouskem mrkve nastrouhané najemno, který sníte.Některé babské rady doporučují uklidnit pálící žáhu syrovou bramborou, stačí kousek, který důkladně rozkousáte.
Měla byste přijímat stravu ve větším množství malých porcí. Z krátkodobějšího hlediska ulevuje vypít sklenici mléka, spát s hlavou ve zvýšené poloze a nedoporučuje se „odpočívat“ po jídle vleže. Nevhodné je kouření a pití alkoholu.
Na pálení žáhy je renie,pak gaviscon.
pomáhá mléko nebo čistá voda. Ale to mléko víc
upravit stravu, a pastilky Renie, případně jedlá soda rozpustit ve vodě a vypít.
Vyhýbejte se těžko stravitelným potravinám, jako je zelí, vlhký či ěpatně skladovaný chléb, mastnému masu, tučným omáčkám nebo samženým bramborám. Doporučuji lehké potraviny jako do poloměkka uvařená a syrová zeleniny, hlavně saláty.
Moje známá si chodila do zeleniny s hrnečkem pro nálev ze sudu z kyselého Křimického zelí. Můj tatínek si dělal nápoj, 1 lžička sody na sklenici vody.
Manžel nedá dopustit na Renie, tchán na obyčejnou sodu
pokud nechcete nebo nemate pripravky z lekarny tak vyborne je teplé mleko.
Gaviscon
Koukněte se do encyklopedie na babské rady, je tam toho spoustu...
Mléko, či smetana
MNĚ POMÁHÁ KAKAO TEPLÉ.
K potlačení kyselosti žaludečních šťáv se používají tzv. antacida. Užívají se po jídle a mezi jídly. Nejznámější nikoliv však nejpoužívanější je jedlá soda. Účinnější jsou léky snižující tvorbu žaludečních kyselin, tzv. blokátory protonové pumpy (např. omeprazol). Používají se také léky povzbuzující činnost trávicí trubice ve správném směru – omezí se tak zpětný posun žaludečního obsahu do jícnu