Poradna - Nemoci trávicího ústrojí

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Nadýmání

Mám velmi ráda zeleninu a ovoce, ale po jejich konzumaci mám velmi často " nadmuté " břicho. Vím, že jo to zcela normální jev, beru na to Espumisan, který vždy zabere. Chtěla byt znát i nějaké jiné řešení než klasický lék. Děkuji za rady.

Odpovědi na otázku

Trávení vám dají rdo pořádku čistě přírodní bylinné kapičky české výroby. Pocit nadmutí bude již minulostí. Doma nám velice pomáhají. Dávám je po kapičkách i dvouměsíční dcerce proti prdíkům a je nejspokojenějším miminkem pod sluncem. Pro více informací mne neváhejte kontaktovat mailem jjaayy@seznam.cz. Velice ráda se vám budu věnovat.
Skus ju prevariť v solenej vode a nejesť ju surovu. Skus príodne tabletky a rôzne sirrupy opytaj sa v lekárni.
Nejlepší způsob, jak se zbavit potíží, je změna stravování. Syrová strava (ovoce a zelenina) je ten nejlepší způsob, jak se zbavit střevních potíží natrvalo.
mě pomáhá si zeleninu před konzumací osolit
jogurty , kmín, anýz
Mám podobný problém, miluju mandarinky a jsem schopná sníst kilo na posezení a potom ..je fakt, že se nic nemá přehánět, tak všeho s mírou - i ty mandrinky a vyhýhat se všemu jídlu, co nadýmá, hlavně, pokud jdeme druhý den do práce ... :-)
Nejíst velké množství ovoce a zeleniny,rozdělit si to na víc porcí
použít šťávu ze syrové cibule
když jsem nějak nafouknutá, tak si dám jogurt activii, většinou jahodovou a ta mi pomůže
zařadit do jídelníčku pšenici špaldu,,uvařit a jíst jako příloho 2 krát týdně,,čistí střeva
Úprava jídelníčku a vyhnout se jídlům co nadýmání způsobují.
používat saturejku
Proti nadýmání je fenyklový čaj,actimel,žvýkat tablety Lefax.
Určitě doporučuju probiotika - v zákysech nebo mně osobně doporučil lékař Bion (vitamíny s probiotiky v lékárně) a je to lepší. A taky vývar z kmínu.
Škodovy byl. kapky...pomáhají při trávících potížích a nadýmání
Za prvé je vhodné změnit své stravovací návyky – začít jíst více čerstvých potravin bez chemické úpravy a zejména vynechat cukry (sladkosti, bílé pečivo, loupanou rýži, těstoviny, pizzy, sladké druhy ovoce, limonády). zrající sýry a alkohol.
Activia a podobné pomáhají ;)
Musíte zvolit správné druhy ovoce a zeleniny a když tak je nemíchat .Dávat si pozor na jídelníček
Změna jídelníčku, probiotika
Vyhnout se nadýmavým jídlům a jíst hodně ovoce. Zkusit třeba nějaké bylinky.
pomáhá i kmín a anýz, a dřív lidi na zažívací obtíže užívali zázvor
Dobré jsou přírodní tablety, nebo sirupy na čištění střev třeba hemann, ale je to jedno dobré jsou také jogurty s živou mikroflorou a vláknina
Asi si musíte zvolit správné druhy ovoce a zeleniny. Nadýmají hrách, fazole, čočka, kapusta, brokolice, zlí, květák, okurky, zelené papriky, cibule, ředkvičky. Právě opačně - preventivně i léčebně působí kiwi, jahody, třešně, švestky, rajčata, melouny. Nadýmání může způsobit také hltní pokrmu a jeho nedostaečné rozžvýkání i zpomalený průchod potravy trávicí soustavou.